Tuesday, 6 December 2011

kenapa saya malas mandi ?


hey hey . hari ni je baru berape orang follow blog aku . aku nak
tengok dalam satu hari tu berape orang follow . cute tak gambar kat 
atas tu ? anjing tu comel je . janganlah kata huduh mentang haram di pegang
anjing tu tetap comel sebab die pun makhluk ALLAH jugak . 

okey , tajuk kat atas tu 'kenapa saya malas mandi ' ?atau dalam bahasa
inggeris nye 'why i'm so lazy to bath ' ? sape tak faham . tak tahu lah betul
ke tak . tapi rasanye betul dah kot . tak caye cube google translate . tajuk 
tu yang ingin saya bahaskan hari ini . acececey . :P yaaaa , aku memang 
seorang yang sangat malas mandi atau liat mandi . ni aku tengah cari punca
aku malas mandi . dannnn aku dah jumpe lime sebab kenapa aku berasa sangat 
malas . adekah aku takut air ? ohh tidak sama sekali ..aku tak suke mandi
tak bermakne aku busuk or aku tak mandi langsung . tak baik cakap 
macam tu .

sebab pertama :
setiap hari minggu  mak aku kejutkan aku sembahyang subuh , then lepas
sembahyang subuh aku tidur balik . family aku dah memang habit kot buat 
macam tu . tapi orang kata kalau tidur selepas sembahyang subuh rezeki
mahal . betul lah tu . korang janganlah ikut habit my family kay . family aku
pun nak tinggalkan tabiat tu . jyeaahhhh . berhijrah ke arah lebih bagus .
lepas sembahyang subuh aku tidur balik , tak pun aku main laptop ni . 
tu yang aku tak suke mandi tu pagi bute .

sebab kedua :
ye lah kan , air pagi pagi pun sejuk kan ? jadi aku rasa nak mandi air
panas . tapi rumah aku takde air paip hujan joven tu . air sejuk aku pun 
malas mandi .

sebab ketiga : 
aku ni jenis yang suke makan ape je yang ade kat atas meja dapur .
even bende tu tak berape sedap pun . aku makan jugok . atau dalam
bahase terengganu nye . aku ranggoh gop . bangun je dari katil pergi 
toilet , just gosok gigi & cuci muka . then ambik makanan atas meja 
sambil tengok tv . nak mandi pun jadi lambat .

sebab keempat :
bile aku dah tengok tv , tv memang lah ade cerita best-best kan .
aku tak suke tengok cerita separuh jalan je . bile tengok cerita best
aku nak tunggu & tengok jugok cerita tu sampai habis . tapi tu cerita
yang kesudahan hari tu jugak . anda faham ? means bukan rangkaian
televisyen . haiiiipp . kalau rangakaian televisyen . takkan nak tunggu 
due tiga hari kot . taklah sampai macam tu .

sebab kelima :
lepas habis cerita tu , aku pun pergi bersembang dengan adik aku ke
kakak aku ke , hahaha. jadi masa nak mandi tu dah jadi lewat .sebab
banyak sangat aktiviti aku kan . heee . sebab yang terbesar ialah :
dah AKU NI JENIS PEMALAS TAHAP GABAN .
bukan setakat mandi je . HAHAHAHA . okay lah ,sampai sini je , aku nak 
pergi mandi pulak . betul ni , nak mandi . taknak makan sebab harini aku puasa 
taknak sembang nanti haus .ok . ASSALAMUALAIKUM ..

4 comments:

  1. erkk?? jujurnye..hehe..jom terjah blog ain plak
    akupencintamilo.blogspot.com...

    ReplyDelete
  2. nice blog..
    da follow sini..
    dari sahabat blogger :)

    ReplyDelete
  3. yes ! ade geng malas mandi. gimme five !

    ReplyDelete
  4. http://ceritasukadukasaya.blogspot.com/2011/12/menutup-aurat.html

    ReplyDelete