Saturday, 31 December 2011

bye 2011 . i will miss you so much


heyy , aku rasa sedih plus terharu . gembira pun ade . kalau korang  kenal
aku mesti korang akan tau aku ni jenis susah sangat nak lupakan kenangan 
silam aku , yeeahh , sangat sangat susah . aku  sekarang   dah     15  tahun, 
kenangan masa aku 6 tahun pun aku still tak leh lupe .    masih  segar  lagi
dalam ingatan kadang-kadang sampai terbawak   -  bawak dalam   mimpi. 
tapi aku still boleh jalankan hidup aku macam biasa . pejam   celik   pejam 
celik , sekejap je masa berlalukan . aku rasa macam baru je ambil   exam
pmr hari tu . result aku korang mesti tak tahukan ? ha'ah , aku tak buat pun 
entry pasal result hari tu . always busy dengan benda yang tak    berfaedah 
akuh ni .kenapa aku jadi macam tu ? why ? why ? aku ada banyak    azam
baru , nanti aku buat post pasal AZAM TAHUN BARU AKU . sabar ye 


esok 1 januari nak pergi hantar kakak aku pergi stesen   bas .     dia   nak
bertolak pergi PLKN . nak buat post ke tak pasal esok ? kalau aku rajin ,
aku buat yew . kalau aku malas jangan harap . tadi mak aku shopping lagi 
dengan kakak aku . tak habis lagi gamaknye . aku tak ikut . malas sebab 
aku rasa hari ni aku nak habiskan masa dengan facebook , blogging, twitter 
je . ye lah , hari akhir kan . semua orang tak nak lepaskan peluang . begitu 
jugak aku . balik pergi bandar , mak aku belikan aku kemaja . comel sngt
tak payah kot ambik gambar . aku bukannya blogger terkenal pun . blog 
aku ni pun entah ada orang baca ke tak . ahhh , aku tak kisah mana lah 
semua tu , yang penting , aku dapat luahkan semua isi hati ,isi perut aku 
sini . tu pun dah buat aku happy . 


sebenarnya , aku tak makan nasi lagi dari 
pagi tadi  . breakfast tadi makan kentang & roti canai je . tak kenyang tapi
syukur alhamdulillah . duk menghadap lappy je dari tadi mentang-mentang 
esok dah tahun 2012 . haha . makan dulu ye . TUNGGU , INI BUKAN ENTRY
TERAKHIR LAGI  UNTUK TAHUN NI . ^,^v




cuci mata

assalamualikum ..

semalam 30 haribulan aku pergi ikut mak & kakak beli barang-barang kakak
nak pergi PLKN . owhhh bestnyeee . lambatnye turn aku , tak sabar ohh rasanya .
bnyak nye kakak aku beli baju, seluar trek . ohh , i will miss you sis . nanti mu
balik mesti hitam kan . heeee . kidding loll . aku pakai baju yang mak aku beli .
aku sangat suka dengan t-shirt tu . just simple .

tu baju tu colour grey . * gambar terpaksa di-blur-kan .

giler ... gambar ni terlebih nurrr . 

the end . 


balik kampung , | entry bergambar

assalamualikum ,

sebenarnye tadi aku dah tulis balik kampung part 2 , sambungan entry 
RINDUU SEMUA . last-last tak ingat dah save . uwaaaaaa !!!! tekanan
jiwa aku jadi .... ni malas nak citer balik , dah lha panjang giler aku taip tadi .
tu lah kau arah , cuai !!!! ishhhh . 

ni masa kat rumah cousin aku nurul .

sory gambar kurang kualiti , saya bukan orang kaya , 
tak gune canon . just camera henset . lupe nak bawak 
camera sony .

muke hodoh mase ni . tak ready .

ni lah sepupu aku nurul , aku panggil dia yu ,singkatan nama
nuyu . gambar ni aku ambik kat Hotel Min Star . sape yang tinggal
terengganu mesti kenal . masa tu dia khusus kat sini . dia ni sangat comel
and cute , saya shuka saya shuka . umur dia dah 20 thun tapi tak nampak
macam 20 tahun pun kan ? aku plak besar dari dia . 

okey , tekanan tadi datang balik membuatkan aku kehilangan mood nak 
menaip  . berenti sini . tettttt .



AZAM 2012 .


good evening semua , jangan tidur time-time macam ni . tak baik tau .
kalau ada yang tidur tu , bangun cepat-cepat . okey , tak nak cakap banyak ,
azam aku tahun lepas ada lagi tak ditunaikan . hahahaha . malam ni malam ambang 
weh , takut ada ape-ape yang tak diingini berlaku . cube baca paper esok 
mesti ada kisah yang tak   tak    errr , malas cakap ah . faham-faham sendri lah ye .
tapi mintak dijauhkan . amin amin ya robal alamin .
AZAM AKU TAHUN 2012 ...

nak jadi lebih matang 
- yeee , tahun baru ni aku nak jadi lebih matang atau lebih matured 
   kan dah masuk 16 tahun . tak nak dah ada perangai budak-budak
   menjerit tak tentu hala . grrr =' suka mainkan bf . issshhh . annoying 
   gile aku kan . xp

nak belajar bersungguh-sungguh
- aku rasa dah tiba masanya aku belajar bersungguh-sunggh , ye lah 
   selama ni aku mengaku aku belajar sambil lewa saja . *jangan marah
   lagi setahun nak ambil spm kan . spm bukan macam pmr ,upsr weh .
   spm sangat penting agi aku . aku tak nak menyesal di kemudian hari 
   jyeahhh , kena bersedia dari sekarang .

nak ambil alih kerja emak 
-kalau boleh aku nak ambil alih semua tugas mak aku , atau aku cakap 
  senang nak belajar memasak , kesian lah tengok mak aku balik kerja 
  terus masak untuk adik-adik , hari minggu tak rest pun , basuh baju 
  sekolah . ohh , aku tak leh tengok .. 

nak duduk asrama (kalau boleh)
- hajat ni memang dari awal tahun 2011 lagi nak duk asrama lepas abang
  & kakak aku tinggalkan aku dengan adik-adik pergi duk asrama . aku 
  pun nak rasa pengalaman baru . aku sukakan pengalaman baru . aku nak
  masa aku form 4&5 . nak merasa . dah masuk U nanti still boleh duk 
  asrama , tapi bagi aku duduk asrama masa zaman sekolah tak sama 
  dengan asrama university . betol tak ? sebab tu aku nak masuk asrama
  cepat-cepat . tapi tu kalau boleh , kalau tak leh . takpe lah . chill je .

nak cari kerja
- walaupun aku bawah umur , baru umur 16 , aku tetap nak cari kerja 
   aku nak cari duit poket . kalau nak harapkan mak & ayah , sampai 
   bile kan . aku pun bukannya orang senang atau susah , just biase-biase
   je . tak kisah lah kerja ape pun yang penting halalan toyyiba . haha .
   * kalau basuh jamban aku tak nak ah :)

nak berfikiran positif
-aku rasa aku ni bukan seorang yang berfikiran positif . aku selalu je fikir
  benda yang negatif . okey , nak tinggalkan tabiat tu . tabiat gile aku pun
  nak tinggal .sape tau tabiat gile aku ? issshh . aku akan simpan rahsia ni .
  dan aku tak nak dah terlalu merendah diri . aku nak berkeyakinan pada
  diri sendiri .

tu je kot . 6 je azam aku tahun 2012 . dan aku akan tunaikan secepat mungkin
 sebelum masuk tahun 2013 . harap-harap tertunai semua .kang banyak-banyak 
kang tak tertunai pulak . aku dah listkan azam tahun baru aku , anda pula 
bagaimana ? :))

nota kaki :
jangan lupa saksikan konsert akhir idola kecil hari ni 
pada jam 8.30 malam . siapakah yang akan bergelar JUARA ?
hahaha . saje je ingatkan . 

sains tulen ?



berape jam je lagi dah masuk tahun 2012 . sedih lah nak tinggalkan 2011 .
berape kali nok kabo au . hahah . dah berulang-ulang kali aku kabo 
*gile .tadi kat sekolah ada sesi pendaftaran . haha . aku tak pergi pun . 
ada lah alasan-alasan tertentu . kawan-kawan aku semua ingat aku pegi .
log in facebook . ramai hantat chat , 'arah , duk kls ane ?' aku tak tahu lah 
cause aku tak pergi . so , please jangan tanya . kawan aku sarah q , dapat result 
sama dengan aku , dia kena masuk kelas sains tulen . sarah kata aku pun sama
grrrrr .. aku takmboh lah , dok wahi . susoh odoe sains tulen . ohmygod, 
nanti aku kena belajar fizik,kimia sume tu , oppps salah bukan kena tapi harusss 
giler pale . tapi aku tetap nok duk kelas bs , ambil aliran akaun perdagangan .
aku suke kire kire je . dok pening pale . 

aku tetap dengan pendirian aku , aku nok duk kelas bs .even kawan aku 
dapat 7a pun tak nak ambik sains tulen , apatah lagi aku yang dapat 
result yang tak seberapa ni .aku akan berbincang semula dengan cikgu .
harap-harap dapat . tadi rumah jiran aku ada buat kenduri , anak dia 
bertunang , aku tak pergi . jangan tanya . rugi ohh aku tak pergi .
sebab bff aku yang sangat baik yang pernah aku jupe datang kenduri tu .
dia pakai bracess sekarang , tak aci , tak aci , aku pun nak jugak .
semakin cantek dia sekarang , dulu pun ape kurangnye . dia bijak woo .
tak macam aku . bagi aku , SHE IS PERFECT !

tapi kan aku tak de ah gambar dia . adepun masa dia umur 4 tahun .
nanti aku selongkar balik fone aku ey .


Friday, 30 December 2011

RINDUUU SEMUA !

assalamualaikummm ...

heyyyy , rindu semua , dah lame tak berblog . alasan aku senang je and simple .
MALAS ! simple kan ? hewhew . niat nak update blog tu ade , tapi tak ingat , 
and aku sorang yang suke bertangguh kerja . bagus kan . macam gud gud je . 
hari last aku tulis blog pada 10 disember hari tu . kira lha berape hari . alahh , tak 
sampai pun sebulan , ada lha dalam 20 hari . follower aku dha 130 , kang ada yang
unfollow blog aku kes lama tak update blog . ohh no ! jangan .. be nice to me pleasee .

hari ni dah 30 disember 2011 atau nak senang 30/12/11 . sama je pun . dah nak
masuk tahun 2012 dah . tu yang aku tulis ni . heeeee . banyak bende aku nak citer
 kat sini dari minggu ke minggu aku rasa aktiviti aku sehari-harian ialah shopping 
dengan mak lepak lepak ngan jiran . tu je . hari tu ak balk kampung . tak ingat nak 
citer .  giler  bosan duk sana . grrrr =' tak ada ape yang best pun kat sana . 
 that why i hate back to village . dah lah takde internet kat sana .search 
 internat semua errorr , error error je . shit ! kalau balik kampung , aku selalu
tak nak . sanggup tinggal sorang-sorang kat rumah daripada balik kampung  tapi 
kena paksa dengan mak . sebab tu aku pergi . hee .tapi tak semestinya aku tak 
 suke or tak sayang nenek aku , aku tak cakap .aku cume tak suke 
 suasana kat sana je pun . aku sayang kat nenek aku sebab aku ada sorang tu
 je nenek . yang lain sume dah meninggal . sedih lop aseee . ;'(

kat sana aku selalu je cakap kat mak aku , 'bosan ah bosan ah , nak balik umoh'
then mak aku pun bawak aku pergi shopping kat SUPERMAS , kat daerah tu 
ada supermas je satu-satunya . ada siapa-siapa pernah pergi ? SUPERMAS ..
supermas ni kalau kat terengganu lebih kurang MYDIN KUALA IBAI . 
tak shopping pun , just beli makanan and cuci mata je tengok tudung, jam ,
selipar , beli tak pun . hahaha .

hari kedua pulak aku pergi melawat rumah saudara-mara yang sakit .
kesian tengok . sedihhh . errrkkk , tak yah citer sal tu . takut ingat 
balik nanti . rumah sepupu sepapak saudara mara aku kat sana sume nya ada
suka berniaga . semua ada kedai runcit .sedap lha kan . sampai rumah terus
aku ajak adik-adik aku pergi beli aiskrim . hahaha . pergi rumah ayah chik 
aku berkenan pulak dengan sorang budak ni . comel giler . cucu ayah chik .
tak nakal . dia selalu je ikut aku . ishhh , geram aku tengok . budak lingkungan
3 tahun . nama dia dynas . nak tengok tak ?






ni dia , mula aku tak tahu nak panggil dia apa , then aku dengar mak 
sedara aku (mak dia) panggil 'achik ' aku pun panggil je lha dia achik ,
kemain sedap main dengan si dynas ni . suka menganjim . heeee . aku pun tanya
lha mak sedara aku .

aku             : name nape ye ea ?
mak sedara : owh , dynas ...
aku             : nape ???? inas ????!!!
mak sedara : horrr ..

* bahase terngganuu .sory
aku duk panggil inas , inas . wakakkaka . malu wehhh .
masa mak sedara aku cakap dynas tu suasana bising weh , riuh rendah 
dengan suara ayah aku yang kasor begegor , suke macam evil gtuww .
evil laughhhh . BHHHAHAHAHAHA . like this . heeee . aku pun tanya balik
sepupu aku , sebab aku rasa nama inas tun tak sesuai ngan muka dia . hahaha.
ada plak macam tu . baru aku tahu DYNAS . macam nama dynas pelakon yang
comel lagi menawan tu lha plak . harap-harap bile besar jadi shantek macam
dynas . tak pun lebih cantik dari dynas ke . okey , panjang dah aku taip ni . 
byyeee . salam semua , jangan lupe komen , esok aku akan update lagi , banyak
benda nak story ..

Saturday, 10 December 2011

GERHANA BULAN 10 DISEMBER 2011

assalamualaikum ..
korang pernah dengar tentang Gerhana Bulan ? ia dikatakan akan berlaku 
hari ni 10/12/2011 . date yang akan comel jugak . tak tahu ape itu maksud 
GERHANA BULAN .? mehh gadis cyber jelaskan ....


Gerhana bulan terjadi saat sebagian atau keseluruhan penampang bulan tertutup oleh bayangan
bumi. Itu terjadi bila bumi berada di antara matahari dan bulan pada satu garis lurus yang sama, sehingga sinar matahari tidak dapat mencapai bulan karena terhalangi oleh bumi .gerhana bulan dapat dilihat dengan mata kasar dan tidak berbahaya sama sekali .  

Namun, untuk dapat melihat gerhana secara lebih jelas, dapat digunakan teleskop atau teropong bintang. Untuk melihat gerhana bulan, tidak diperlukan teropong yang terlalu besar.  Sebuah binocular sederhana dapat digunakan untuk melihat gerhana dengan mengarahkannya ke Bulan. Meskipun demikian, Bulan yang saat itu sedang purnama akan memiliki cahaya yang cukup terang dan menyilaukan. Oleh karena itu, sangat disarankan bagi yang mengamati gerhana dengan menggunakan teleskop untuk dapat menggunakan filter Bulan. Jika langit cerah dan tidak tertutup awan, Gerhana Bulan Total ini akan dapat diamati di seluruh wilayah Indonesia.

Ketika gerhana bulan sedang berlangsung, umat Islam yang melihat atau mengetahui gerhana tersebut disunnahkan untuk melakukan solat gerhana bulan (solat khusuf) .

gerhana bulan pernah terjadi pada tarikh 16 jun 2011 dan merupakan gerhana bulan yang terpanjang di selama ini .gerhana ini terjadi mulai pukul 01.22 wb sampai pukul 3.14 lalu dilanjutkan dengan gerhana bulan total sampai pukul 5 .00 pagi 

jika belum sempat tengok secara langsung pada 16 jun , anda boleh lihat gerhana bulan kedua pada malam ini  .semoga anda dapat menyaksikan secara langsung malam ini . jangan lepaskan peluang ini .

okey , tu saje yang saya boleh share . ni pun saye ambil dari wikipedia dan jelajah 
blog-blog yang berinformasi . JANGAN LUPE MALAM INI .

DINGIN LAVENDA ..


haii sume . say hi to me and you . sape tengok cite DINGIN LAVENDA 
semalam . best tak ? bagi aku best lah jugak . sape yang tak tengok tu 
ni ade SINOPSIS cite tu . bace cepat . comel eira syazira pakai tudung .

Kisah yang dipaparkan dalam drama ini mengutip pengalaman getir tiga orang pelajar gadis Melayu di Melbourne, Australia. Jannatun Naim (Jannah), Murni dan Nana berada di perantauan kerana menjunjung misi menimba ilmu. 


Drama ini  juga meruntuhkan tembok tabu yang sering dikaitkan dengan isu dan permasalahan agama. Pelajaran agama sahaja tidak memadai; tanpa didikan agama dan adab. Pelajaran agama semata-mata tidak menjanjikan keutuhan iman. Iman yang ada akan diuji dengan pelbagai wajah. Setelah diuji, barulah akan terserlah reality sebenar sama ada iman seseorang itu cemerlang atau dangkal.


Sebagaimana lazimnya, apabila berada jauh di negeri orang, kelompok Melayu yang kecil akan rapat menjadi seolah satu keluarga. Jannah dan Murni memilih Melbourne, Australia untuk menyambung pengajian, tanpa menyangka hadirnya cabaran yang menggugat persahabatan dan permasalahan yang mencabar keimanan.


Friday, 9 December 2011

pink friday

assalamualaikum ^^
title harini PINK FRIDAY YE . act , takde tittle kot nak bagi . hewhew .

sape kenal PINK FRIDAY ? haha . cantik tak die ? :))) hye pink friday ,
saya ambik name awak ye untuk dijadikan title . hari ni takde ape yang menarik
pun . macam hari hari biase . kelmarin my pak long datang rumah lha . with his
 family aziz , basyir , and other . basyir budak yang paling nakal woo . aku ingat lagi
 mase aku pegi rumah nenek aku . punye lha nakal . die tarik rambut aku . aku rasa 
macam nak lenyek-lenyek je budak tu wei . grrrr ... tadi aku buatkan blog untuk
my beloved sister . http://ceritahatictpiqah.blogspot.com/ korang follow lha die &
rajin-rajin lha blogwalking blog die . tapi blog aku jangan lupe . cantik tak  
aku edit blog die ? cakap cantik pleaseeee .heee.

tadi kena marah dengan mak aku . hahahaha . tulah kau malas sangat kan .
tak perlu lha citer pasal ni . malu aku nanti . hari ni kawan aku eisha datang 
terengganu . kat tanjung vista . nak jumpe tapi takde transport . me miss you
eisha . sejak die pindah hari tu . dah tak jumpe langsung . rindu tu doksoh kabo
ahh. rinduu parokk odoe . eh eh , ade citer baru lha hari ni slot zehra . cite ni 
|
|

jyeahhhh . lakonan eira syazira . nampak trailer die macam best . nak tahu 
best ke tak , jom tengok malam ni pukul 9.00 p.m .tinggal berape minit 
je lagi . okey bai . tak sabar nak tengok cite ni . :))

Wednesday, 7 December 2011

perempuan tak suke bile lelaki .....

selamat pagi semua .. errr . pagi ke ? selamat petang semua dan 
salam 1 malaysia . hari ni aku nak share sikit pasal sikap dan sifat
perempuan . iyelah aku pun kaum hawa  . selalu orang kata perempuan
ade pelbagai ragam kan ? no no no . kenyataan tu memang benar tapi
bukan perempuan je . lelaki pun same . kadang-kadang lelaki ade
beberapa perangai yang buat si perempuan menyampah . anda
. pernah mengalami situasi sebegini, anda sepatutnye berterus terang
dengan lelaki tu .



  •   kuat cemburu / cemburu tak bertempat .

ni perempuan paling tak suke. cemburu yang keterlaluan .
kalau aku pun aku tak suke . bagi aku kalau lelaki cemburu
itu bukan sweet atau memberi kasih sayang . tapi tu penyeksaan
bagi aku . situasi ini menyebabkan perempuan akan berasa
rimas . kepade lelaki di luar sane , jnganlah bersikap macam ni
kalau tak nak kehilangan awek .

  • pengecut 

ni aku rasa nak tergelak pun ade . dalam dunie ni ade jugak lelaki
penakut wei kadang kadang mengalahkan orang perempuan .
cube fikir kalau lelaki sendiri penakut , macam mane nak lindung
kaum hawa . nanti kalau dah kahwin , tak malu ke anak tengok
bapak die seorang yang penakut . hahaha .
  • mengongkong
terlalu mengongkong pun tak boleh jugak . awek nak pergi mana
mana kena mintak izin . aduyaiii macam suami isteri dah . nak
kawan dengan budak lelaki sekelas tak boleh even awek tu nak
bincang pasal pelajaran . mengongkong lebih pada mak bapak
si awek . bermesej, calling calling perkara wajib setiap hari .
call tu lebih 10 kali sehari . tanya buat ape , dgn sape , pergi
mne . ishh ishh ishhhh ,....
  • panas baran
lelaki ni ade pelbagai jenis dan ragam macam perempuan jgk
aku rasa lelaki memang ramai panas baran . 90% lelaki dalam
dunie panas baran . betul tak ? kalau salah sorry yee reader
lelaki ... :) lelaki suka tinggi suara pade perempuan padahal
perkara kecik je pun . kesian perempuan ............
  • cakap besar
terlalu sangat nak banggakan diri sendiri .kononnye nak cover
macho depan awek . whatsoever perangai macam ni . then kalau
buat perkara kecik je , dah nak heboh-hebohkan .

  • tidak menjaga kebersihan
senang aku cakap PENGOTOR lah . nak pergi dating ngan awek
pakai baju ntah ape ape dengan selekah dan tidak sikat rambutnya
ade jugak jenis yang tak kisah , korek hidung depan awek .wakakakaka

  • kedekut 
yang mahal tu awek tu bolehlah sabar macam stilletto ke . faham
je kan lelaki tak mampu . ni awek mintak belikan selipar jepun
fipper pun tak mampu wei . tok sah kate selipar fipper topup
3 ringgit pun tak bagi . eh 3 ringgit mane ade sekarang . oke tipu
5 ringgit .

  • busy
busy buat ni , buat tu . sampai takde mase nak layan awek .
call , mesej seminggu sekali je . awek tu pun kemain dah
bersyukur kalau call seminggu sekali nasib baik tak sebulan
sekali  .lama lama awek tu pun pergi kat orang lain .
          padamukaaa kooo!!! :))

aku share ni atas pengalaman aku sendiri . takde copy
orang punye . and ni pendapat aku . kalau ade lelaki tak
setuju . okey jee . aku terima sebab aku seorang yang cooll .
:D assalamualaikum .

Tuesday, 6 December 2011

10 muharam .



assalamualaikum ^-^
semua sihat ? harap-harap sihat walafiat yeww . apa aktiviti anda hari
ni ? nak pergi tengok wayang ? main futsal ? atau just duduk terperap kat
rumah . harini 10 muharam . siapa puasa hari ni bagus woo . dapat pahala berganda
ganda . antara orangnya ialah saye . ^,^v perlu ke aku kabo ? dok perlu op . today
i'm wake to latee . siape tahu pukul berape ? pukul 11.50 aku bangun . awal kan ? 
dah hilang dah sikit pahala puasa aku kes bangun lambat . oh my god . semalam dan 
hari ni bagus berpuasa . 9 & 10 . tapi semalam aku tak puasa pulak . heee . lupa plak
aku buat entri semalam 'JOM PUASA RAMAI-RAMAI' .*terlambat sudah bah .

pagi tadi lebih kurang pukul 4.45 a.m aku bersahur . wee . mak aku 
tak bangun pun .padahal die yang cakap dengan muke excitednye ajak aku 
bersahur last-last ZZZZokay , takpe . aku faham . mungkin letih sangat kot . 
aku bukannye nak tolong . kadang-kadang aku rasa aku buat mak aku macam 
orang gaji tauu . kesian tengok . nak menangis pun ade .sekarang aku dah 
berubah dah sikit-sikit .sekarang aku dah 15 tahun . aku rase dah sampai masanya 
aku belajar memasak ,tanak nasi semua tu . iyelah 5 tahun akan datang nak
kawen . :P

guess what aku bersahur dengan sapa pagi tadi ? ....... aku bersahur sorang
diri je lah aku tak sangka plak aku ade keberanian tahap ni . selalu aku kalau 
 nak pergi tandas pukul 3,4 pagi pun ajak adik teman . tapi perasaan takut tu ade
jugak sikit . makanpunye lha laju sampai udang nak tercekik . haha . sebab duk  
terkejor-kejor nak buke laptop ni . last-last tak buke pun . tertidor dalam 
kekenyangan  perut pun buncit .semalam adik aku tegur aku 
 ' wei arah pipi mung gemok lah 'aku terdiam , terkedu tak tahu mana nak tuju . 
. haha . tu dah jadi lagu cinta muka buku dah . aku pun masuk bilik terus tengok 
 cermin , ade lah naik sikit kat pipi . tapi aku dah gemok habis satu badan . sebab 
bagi aku  aku gemok itu cute ..nak gemok nak gemok . :))

kenapa saya malas mandi ?


hey hey . hari ni je baru berape orang follow blog aku . aku nak
tengok dalam satu hari tu berape orang follow . cute tak gambar kat 
atas tu ? anjing tu comel je . janganlah kata huduh mentang haram di pegang
anjing tu tetap comel sebab die pun makhluk ALLAH jugak . 

okey , tajuk kat atas tu 'kenapa saya malas mandi ' ?atau dalam bahasa
inggeris nye 'why i'm so lazy to bath ' ? sape tak faham . tak tahu lah betul
ke tak . tapi rasanye betul dah kot . tak caye cube google translate . tajuk 
tu yang ingin saya bahaskan hari ini . acececey . :P yaaaa , aku memang 
seorang yang sangat malas mandi atau liat mandi . ni aku tengah cari punca
aku malas mandi . dannnn aku dah jumpe lime sebab kenapa aku berasa sangat 
malas . adekah aku takut air ? ohh tidak sama sekali ..aku tak suke mandi
tak bermakne aku busuk or aku tak mandi langsung . tak baik cakap 
macam tu .

sebab pertama :
setiap hari minggu  mak aku kejutkan aku sembahyang subuh , then lepas
sembahyang subuh aku tidur balik . family aku dah memang habit kot buat 
macam tu . tapi orang kata kalau tidur selepas sembahyang subuh rezeki
mahal . betul lah tu . korang janganlah ikut habit my family kay . family aku
pun nak tinggalkan tabiat tu . jyeaahhhh . berhijrah ke arah lebih bagus .
lepas sembahyang subuh aku tidur balik , tak pun aku main laptop ni . 
tu yang aku tak suke mandi tu pagi bute .

sebab kedua :
ye lah kan , air pagi pagi pun sejuk kan ? jadi aku rasa nak mandi air
panas . tapi rumah aku takde air paip hujan joven tu . air sejuk aku pun 
malas mandi .

sebab ketiga : 
aku ni jenis yang suke makan ape je yang ade kat atas meja dapur .
even bende tu tak berape sedap pun . aku makan jugok . atau dalam
bahase terengganu nye . aku ranggoh gop . bangun je dari katil pergi 
toilet , just gosok gigi & cuci muka . then ambik makanan atas meja 
sambil tengok tv . nak mandi pun jadi lambat .

sebab keempat :
bile aku dah tengok tv , tv memang lah ade cerita best-best kan .
aku tak suke tengok cerita separuh jalan je . bile tengok cerita best
aku nak tunggu & tengok jugok cerita tu sampai habis . tapi tu cerita
yang kesudahan hari tu jugak . anda faham ? means bukan rangkaian
televisyen . haiiiipp . kalau rangakaian televisyen . takkan nak tunggu 
due tiga hari kot . taklah sampai macam tu .

sebab kelima :
lepas habis cerita tu , aku pun pergi bersembang dengan adik aku ke
kakak aku ke , hahaha. jadi masa nak mandi tu dah jadi lewat .sebab
banyak sangat aktiviti aku kan . heee . sebab yang terbesar ialah :
dah AKU NI JENIS PEMALAS TAHAP GABAN .
bukan setakat mandi je . HAHAHAHA . okay lah ,sampai sini je , aku nak 
pergi mandi pulak . betul ni , nak mandi . taknak makan sebab harini aku puasa 
taknak sembang nanti haus .ok . ASSALAMUALAIKUM ..

Monday, 5 December 2011

10 keinginanku masa kini .

mak oiiii , banyaknye aku mengidam bulan ni .haha. tapi semua
tak dapat makan lagi . bukan semua lha . ada yang dah makan .tapi
nak lagii .hewhew

    1.....
     
    yang permata sekali , aku nak sangat makan pizza . dari bulan
    lepas lagi kot . sampai hari ni tak dapat lagi . uwaaa . ma , nok
    gi makan pizza . aku kabo wape kali oh ke mok aku . mok aku 
    kata minggu depan . minggu depan minggu depan . pahcerohhh . 
    dok kira ah pizza nape pun . belanje saya boleh ? :)

    2......
    nak ni nak ni . auuummm . ni semua sebab si nisa kay yang suka
    makan bnde ni . terengganu jarang ade bende alah ni . sapa tau 
    kat mana ade jual menatang ni kat trg .?

    3....
    ni yang cute cute aku taknak makan . nak simpan dalam 
    almari je . sebab cute sangat sangat . aku sayang nak makan .

    4....
    nak naik fixie macam ni . colouful gitu loll .
    tapi bapak aku marah lha aku naik bende ni 
    tak sopan katanya . 

    5...
    leather jacket macam ni cun wei . 
    tu je boleh cakap . tak tahu nak explain macam 
    mana lagi 

    6...
    barangan silky girl 

    7....
    jumpe akimmmm 
    ni lah pakwe baru aku kalau korang nak
    kenal . kitaorang selalu call-calling waktu malam 
    muahhhh .

    8....
    jyeahhhh . ohhhsem giler vavi kasut ni .

    9...
    samsung galaxy 
    tengok si eimy pakai . sumpah jealous . kakak aku kata
    nak beli . bestnyee . ke mung nok wat deki aku .pfffft

    10...
    seberangkat alat solek . hahaha .
    aku nak jadi cantik macam orang lain .
    aku suke mekap .tapi tak pandai nak 
    mekap diri sendiri ..

    banyak kan keinginanku ?sabor je lah . aku memang macam ni . aku harap dapat
    buat & makan semua bende di atas dalam tahun ni . bulan ni aku kene pergi ambik
    result . whooaaa . takut giler . nampak tak muka cuak ni :|| oke guys . going to go
    nak eating pulak .jemput makan yeww . aummm .

    new look . akhirnye!!


    yeeeeahhhhhh!!!! akhirnye .setelah bertungkus-lumus berkorban jiwa raga selama
    lebih kurang setengah hari . ya allah!! bersyukur nye . dapat siapkan blog dengan 
    hasil usaha sendiri . blog aku yang sebelum ni dah aku delete aka buang jauh jauh 
    dalam laut sebab aku tersilap buat ape bende ntah . mengarut . sampai jadi macam 
    huduh bangang giler babi . haha . sebenarnya , aku cuma nak letak favicon . tapi 
    tak jadi . what the hell . buat penat aku je . last-last aku decide delete je blog tu 
    serabut . aku tak suka serabut-serabut ni . then terus buang . kejar senang kan .

    by the way , aku nak ucap terima kasih kepada suraya aishah yang sudah tolong 
    aku buat blog aku jadi semakin comel . tapi apakan daya . dah jadi error tadi .
    thanks kawan . muahhhh . kekg aku belanje mung mc flurry bereh ? haha . 
    kadang aku rasa menyesal jugak pergi delete blog tu . dah nak buat macam
     mana sikap aku sendiri yang suka merosakkan diri sendiri . okay , aku memang
    macam tu . hurmm . sabar je lah . tapi tak perlu lah kan aku menyesal tahap 
    gaban sampai menangis . tak perlu semua tu kan . aku pun tak suka bazirkan 
    air mata aku . 

    sekarang aku rasa happy sebab usaha sudah membuahkan hasil . tapi kena follow
    balik lah erk . prosese follow tu lah agak susah sikit . tapi takpe . blog aku yang 
    sebelum ni pun berape orang lah sangat kan . aku bukannye blogger famous .
    aku hanya sekadar blogger yang suke-suke .just nak mengisi masa lapang .
    tapi ade jugak hasrat nak jadi macam nisamenaip, fatin liyana & yuyu zulaikha .
    semua cun-cun . boleh ke aku jadi dengan muke yang macam jalan tar tak siap .
    :D opps , sorry . why i'm so humble ? tak perlu kot . semua cantik dalam 
    dunie ni . okay . bye . semoga suke dengan blog baru arah ni . 

    lepas ni janji nak guna blog ni sampai bila-bila . taknak main delete-delete 
    dah .ni blog yang terakhir . TRUST ME DEAR .