Tuesday, 6 December 2011

10 muharam .



assalamualaikum ^-^
semua sihat ? harap-harap sihat walafiat yeww . apa aktiviti anda hari
ni ? nak pergi tengok wayang ? main futsal ? atau just duduk terperap kat
rumah . harini 10 muharam . siapa puasa hari ni bagus woo . dapat pahala berganda
ganda . antara orangnya ialah saye . ^,^v perlu ke aku kabo ? dok perlu op . today
i'm wake to latee . siape tahu pukul berape ? pukul 11.50 aku bangun . awal kan ? 
dah hilang dah sikit pahala puasa aku kes bangun lambat . oh my god . semalam dan 
hari ni bagus berpuasa . 9 & 10 . tapi semalam aku tak puasa pulak . heee . lupa plak
aku buat entri semalam 'JOM PUASA RAMAI-RAMAI' .*terlambat sudah bah .

pagi tadi lebih kurang pukul 4.45 a.m aku bersahur . wee . mak aku 
tak bangun pun .padahal die yang cakap dengan muke excitednye ajak aku 
bersahur last-last ZZZZokay , takpe . aku faham . mungkin letih sangat kot . 
aku bukannye nak tolong . kadang-kadang aku rasa aku buat mak aku macam 
orang gaji tauu . kesian tengok . nak menangis pun ade .sekarang aku dah 
berubah dah sikit-sikit .sekarang aku dah 15 tahun . aku rase dah sampai masanya 
aku belajar memasak ,tanak nasi semua tu . iyelah 5 tahun akan datang nak
kawen . :P

guess what aku bersahur dengan sapa pagi tadi ? ....... aku bersahur sorang
diri je lah aku tak sangka plak aku ade keberanian tahap ni . selalu aku kalau 
 nak pergi tandas pukul 3,4 pagi pun ajak adik teman . tapi perasaan takut tu ade
jugak sikit . makanpunye lha laju sampai udang nak tercekik . haha . sebab duk  
terkejor-kejor nak buke laptop ni . last-last tak buke pun . tertidor dalam 
kekenyangan  perut pun buncit .semalam adik aku tegur aku 
 ' wei arah pipi mung gemok lah 'aku terdiam , terkedu tak tahu mana nak tuju . 
. haha . tu dah jadi lagu cinta muka buku dah . aku pun masuk bilik terus tengok 
 cermin , ade lah naik sikit kat pipi . tapi aku dah gemok habis satu badan . sebab 
bagi aku  aku gemok itu cute ..nak gemok nak gemok . :))

4 comments:

  1. semoga mendapat keberkatan dalam puasa dan teruskan usaha

    ReplyDelete
  2. waaahh.. baguslah bersahur... saye nie... T,T
    pipi dah gemuk? hahahaha
    ok la tue.. comel ape... *wink* (^,^)

    ReplyDelete
  3. baguslah berpuasa ...jangan amalkan bangun lambat selalu...anak dara tak baik macam tu..hehe
    Blog Mohd Zakwan :)

    ReplyDelete
  4. ouh.. bguslah ^^
    actually.. tugas sbgai ank dara mncabar zman skrg.. smoga adk mnjdi ank yg solehah.. ^^

    ReplyDelete