Saturday, 28 January 2012

kehidupanku di hostel :)

assalamualaikum ..
peace ^,^v

dah 2 minggu  aku takupdated blog kan ? rindu tak rindu tak ?
haha . okey , ingat tak azam aku 2012 nak duduk asrama/hostel .
azam aku dah TERCAPAI ! yeahhhh ! mula-mula aku pergi daftar sekolah
tu nervous lah jugak tapi takdelah nervous giler . wkwkwk .act , aku balik
rumah hari khamis haritu dah . macam biase lah kan , aku kan suka cerita
citer basi . haha . nevermind . baca je lah . :) ni pun aku ambik masa jugak
nak updated ,sebab petang ni aku dah nak balik hostel balik .pergi daftar kat
sekolah tu dengan my mom tersayang lah . love you <3 awal-awal lagi aku 
dah kene tegur , sebab musabab tudung singkat . haha . aku bukan sekolah 
agama pun . sory , agak kwanghajar . cikgu kat situ cakap tudung kene labuh
sikit yew . aku angguk je , pastu cakap , yewww . haha . siapa tak kenal
aku kan . 

masa kat koperasi , nak beli baju batik . aku nak saiz s jugak . maklumlah 
aku kan jenis kecik . mula kak form 5 kot , dia kata takda , pastu dia 
bagi saiz m , mak aiii , besar kedebak . last-last mak aku pujuk , and dia
pun bagi saiz s . yeahh ! mak aku lagi , that why aku terlalu sayangkan
mak aku . mak aku ialah ibu yang terbaik di dunia . well . pastu pergi 
kat blok asrama , aku duduk TETA 4 , aku orang pertama sampai kat
bilik tu weh . bangga , bangga . haha . kotor lantai . biasalah bilik tu
kosong sebelum ni . aku plih untuk tidur kat bawah je . senang . sedorm
lebih kurang 12 orang kot . aku dah jumpa GENG , semua yang sedorm
ngan aku GENG aku , ketua dorm aku name LEHA . alah, macam ko 
kenal . haha . saja nak cakap .

tapi kan ,sebelah blok aku , blok gamma . blok untuk form 5. aku tak ..
errr , kalau nak suruh orang ikut teladan yang baik , ko buat lah dulu .
*faham-faham je lah . aku berkawan dengan
ANIS,SUE,SUEHA,SUHAIBA,SYIKIN & ramai lagi , tak ingat nama 
time makan , ke surau , kami akan pergi bersama.bagus kan ? heee .
SUEHA ni makk aiii ,kelakar nak mapus , gelak dia tu . sapa yang
dengar gelak dia mesti nak sama-sama tergelak . hahaha . masa nak
balik aritu aku balik dengan eimy , sebab mak aku kerja , and jauh .
okey , aku tahu . pastu ayah eimy belanja makan kat kedai KARI ASHA 
thanks ayah eimy , haha . ohh lupa nak cakap , aku duk kelas 4KP2 
tablemate aku satu dorm ngan aku jugak , ZAM . syukur alhamdulilah
kelas aku perempuan ramai pada laki . 

fisrt time dapat pengalaman duk hostel , saya shuka , saya shuka . 
PENGALAMAN TAK BOLEH DIJUAL BELI tau 
duduk 4 hari kat hostel, dah demam rindu kat mak ,rumah ,keluarga
,bilik tidur , sekolah chendring ,kawankawan lama . haha . 
bila dah balik rumah , baik dah demam . demam rindu lettew . 
mula-mula duduk aku nak balik . ramai yang nak balik . sebab kita tak biasa
kan . tapi bila dah masuk  hari 3 , dah biasa dah sikit . bak kata pepatah
ALAH BISA , TEGAL BIASA . *ayat nok mapuh . x tau betol ke dok or
kat kantin , aku suka minum air milo & mee sup . ohhh , aku ni 
SECOND-INTAKE jadi budak-budak first-intake boleh buli ye . berlgak .petang ni 
aku nak bertolak balik , bulan 2 ni tak balik kot , aduyaiii ~ 
barang-barang semua dah packed . harap-harap takde yang tertinggal 
jenuh mak aku nak hantar balik . okey , banyak aku citer op , okeng
cungg . bai .muahh lu sekali . akhirnya aku dapat updated blog tentang
hostel , merajinkan diri . :* :*

Friday, 13 January 2012

saya suke awak ...


assalamualaikumm 

okey ni , aku nak share citer cinta beruk aku kat sekolah . biasalah 
kan . korang pernah tak minat kat seseorang tapi korang malu nak 
cakap ? aku tahu mesti ramai macam ni kan , sebab kite ni orang perempuan
nanti kalau kite cakap kat dia ,mesti orang cakap ' perigi cari timba ' kan 
demi menjaga maruah & martabat perempuan kan , kita letakkan 
tinggi-tinggi ego kita kan . sama jugak macam aku . 

aku minat giler babi kat mamat sorang ni weiii , sebab pertama ,dia baik
& dia SANGAT-SANGAT HENSEM macam muka pelakon 
VANILLA COKLAT . AIMAN HAKIM RIDZA . kenal tak ?
kalau sesape tak kenal tu aku tak tahu . google ah sendiri nama tu .
dia ni masuk sekolah aku pada tahun lepas , masa tu aku & dia form 3 lagi
dia      aku 3nur . aku mula-mula jumpa dia kat dewan sekolah 
dalam hati aku cakap hensemnya mamat ni . pastu aku tanya kawan
aku , budak baru ke ? kawan aku cakap hor , dia dari sekolah 
SMK TEMERLOH JAYA . aiiisshhh , sape bce blog aku hok sekolah 
aku alaberat lah . beng kabo ke yew odoe eh ,,, malu aku . hahaha . 

tapi minat aku pada dia lama-lama padam sikit-sikit sebab dia kapel 
dengan kawan aku , bukan di kalangan geng aku . kawan kelas lain .
nama tak boleh mention lah kan . masa         ni masuk , even nama 
dia bukan aiman , aku panggil dalam ni je        . masa       masuk ,
dah ramai perempuan minat dia , termasuk lah aku . setiap form mesti
ade minat dia kott , kawan aku yang kelas belakang pun minat dia . 
yang kawan aku minat dia tu , dia tahu , then dia tak layan pun kawan 
aku , sebab dia ni tak suka kot kelas belakang , dia kan bijak .kawan 
aku tu kira cantik dah . dia taknak. dia just nak awek dia je . untungg lah
awek dia kan . yang sekelas dengan dia pun ade minat and dia tahu jugak 
dia layan je , cakap-cakap baik je ngan perempuan tu . dia ni jenis tak
kisah sangat kot , tapi awek dia lawa lah jugak . 

then naik form 4 , aku duk sekelas dengan dia , yahoooo ! aku suka tengok
dia dalam kelas . dok dose op ? bia aku ahh .kelmarin aku suruh ajor 
math aku padahal aku tau doh jawapan ye . saje je nok suruh ye ajor .hahaha .macam gampang 
je kan aku ni . ahad ni hari terakhir aku kat sekolah tu , takboleh dah lah
aku tengok ye . adooiii . tapi kekgi kat sekolah nung , aku dok akan 
minat kat orang lain . aku akan MINAT MUNG SORANG JE

dear      ,aku tengok sokmo mung dalam kelas ,and sebab mung aku 
dokleh fokus dalam kelas, duk tengok ke mung . bukan senang aku 
nok minat & suka orang ea . jadi mung hargailah . haha . mung dok 
perasan ke ? ahad ni aku nok gop nombor mung , aku sokmo belajor
math ngan mung kan , masa mung ajor aku dok kan mung dok perasan 
aku tengok tah muke mung okmo . dok tengokpun tah buku . haha . 
bagus kan ? aku dok kan lupe mung bile aku g sekolah teknik
kekgi . yeeee , kita memang kawan kan , tapi
aku nok bende lain dari mg , 
PLEASE TREAT & LOVE ME MORE THAN A FRIENDS . 

*NOTA KAKI : sory , aku jiwang ket harini . sebab aku wat 
entry ni sambil dengar lagu rapuh by opick , se lagi , ahad ni 
hari last aku sekolah chendering , terlalu banyak kenangan sekolah
tu . thanks kepada semua cikgu kerana mengajar saya hingga tahap
ni . thanks kepada kawan-kawan , semua layan aku dengan baik 
harap-harap dapat jumpe di lain waktu .  insyaalah .

SM TEKNIK

assalamualaikum ^_^

good afternoon semua , good afternoon friday ,
hari rabu bersamaan 11.1.2012 , aku telah mandapat sepucuk 
surat cinta daripada kekasih lameku yang telah lama menghilang 
okey tipu , aku telah mendpat surat dari abang posmen , 
surat TAWARAN KEMASUKAN SM TEKNIK TERENGGANU 
ni sekolah ye 
|
|

padahal aku isi borang tu last minute dah , ingat tak dapat ,
tu tak cakap kat kawan, cikgu . mak aku pergi isi kan untuk aku
isi borang pade 9.1.12 , sampai surat 11.1.12 . cepatnye , sekolah 
ni proses kan . mula mak aku telefon sekolah ni , and cakap bla bla bla 
then pengetua tu cakap ,'boleh,boleh cukup syarat' pastu aku balik sekolh 
mak saudara aku pun cakap , dapat surat or , berjaya doh . even mak
sedara aku tak bukak pun surat tu , takut aku marah katanya . aku pun 
nak bukak tu pun dalam hati aku berdebar-debar woii ,hanya ALLAH je tahu 
last-last  , ANDA BERJAYA !!! aku rase macam nak joget , hahaha
guling-guling . aku pun telefon mak aku , aku boleh duk asrama , bestnya 
esok 14 haribulan aku kene g ambik gambar 10 keping dngan pakai
baju sekolah . ohhh shitt =' beli kasut hitam , membazir je aku beli kasut
putih .. 

and aku nak ucap terima banyak-banyak kat MY LOVELY MOM 
dia satu-satu nya mak aku kat planet ni , dia mak yang terlalu baik bagi
aku  . muaahhhhhhhhhhhhhhhhhhh .<3 <3 <3



Tuesday, 3 January 2012

first day school


assalamualaikum ^_^

yeahhhh , sekolah dah start macam biasa hari ni . aku pergi sekolah macam 
biase lah . buat tak tahu pulak . kalau siapa follow aku dari blog dulu
mesti dia tahu aku pergi sekolah dengan apa . aku g dengan bas , bas cik mat 
awal giler datang pagi tadi depan rumah , aku tak siap pakai kasut pun 
lagi . aduyyai cik mat , dia pulak yang terlebig excited . & aku terkejut
tengok bas lain dari yang lain *takdelah terkejut sangat bapok jin bas 
macam bas orang nak gi cameron highland or . lebih kurang gitu ah .

sampai sekolah awal giler bahabi . gelap lagi masa tu . aku ingat aku lah yang 
awal sekali datang , rupe-rupenye dah ramai orang datang . apa kena 
dengan sekolah aku nih ? biase budak sekolah ni ramai yang kena blacklist
nama . aku pun pernah . haha . then , pergi dewan , ada perhimpunan .
kereng kaki cikgu ceramoh lame ngat . pahtu form 4 gi bilik kokorikulum
ada oreintasi . giler bosang + ngantuk dengar cikgu ceramah .
aku duduk kelas gm . betul kawan aku cakap . hmmm , harap-harap
dapat tukar kelas bestari , errkk , sebenarnya aku pun tak tahu lah nak ambik
aliran nape , sains ? dah sah-sah aku tak pandai , account ? pandai tapi sikit
sikit je lah , takot tak dapat kejar budak lebih terrer . 

ekonomi asas ? duk kelas cm , aku rasa aku dapat ikut hok ni je kut 
tapi cikgu kata aku dokleh masuk kelas ni , dok layak .awak kena duduk
kelas pertama . aduyyyyai , KONFIUS aku dibuatnya . okey lah ,
tu je kot nak citer .


gambar sebelum pergi sekolah . 

*setiap entri , ada gambar #yuna . 
eh , ada ke yuna cakap macam tu ?

Monday, 2 January 2012

SEKOLAH DATANG LAGIII . GRRRR!!!!!


assalamualaikum ^_^

semua orang tahu kan esok dah start sekolah balik & cuti sekolah akan 
berakhir hari ni . start esok aku akan menjadi form 4 , yeahhh , kira 
senior jugak lah . mesti esok facebook , twitter ,tumlbr , blog ,my space
akan sunyi sebab 80% yang main benda tu semua budak sekolah.tahun
ni aku dah tak exam , jadi buleh lah enjoy . hahaha . 2013 nak spm .
kena belajar bersunggu-sungguh . confirm esok ramai pelajar tulisan akan
menjadi hodoh . aku pun , sebab dah lama tak menulis kan . jadik lah tulsan
'cakar ayam ' . pffft .

bakpe aku tengok dalam fb , rama dok sabo nok g sekoloh . sedaknye 
orang yang berumur 18 tahun . dakyoh sekoloh doh . yeahhhhh . so jelly .
bakpe start koloh esok ? bakpe dok wat ari ahad minggu depan ? 
piye au wat start koloh esok er ? *stupido nguh ah . hahaha . koloh tiga
hari pahtu cuti mula . jadi malas wase nok g . koloh chendering gane au er ?
lame dok tengok . karat dok g au . kadang aku malah gop tengok koloh
nering , uduh ekpom . pintu tandas cabut lah . hahaha . kawan aku ramai 
nok pindoh . aku je dok tahu lagi . kalu aku pindoh pun tengoh-tengoh bulan 
kot . hok ade kawan aku kene duduk kelas lain . aduyyaii . 

lame dok kumpul ngan geng aku , pa sorang sorang lari . aku je dok lari 
bak aku ni jenis setia . *aceceycey  kadang bile duk rumoh , rindu lop
ke sekoloh . bile g sekoloh , nok duk dumoh . heee . aku rindu ke
mokcik kantin je . haha . mokcik kantin , kalu mung bace , kene v free 
kepok . ohhh , bakpe aku malas ngat nok g koloh ea ? tiada lagi bangun
lewat , tiada lagi pukul 3,4 pagi baru nak tidur . sumpahh aku rindu 
nak buat semua tu . 

tahun ni aku balik koloh ngan piye au ? malas ohh balik jalan opmo . 
lengoh bodo . benornye , aku malas nok g sekoloh sebab malas 
bangun, mandi awal . dop dap . sejukk ketor ah esok . malam ni kene
gosok baju , wat lah mende hok perlu . hok palng aku suke bile koloh
mari se je ...... nok tahu dok ? ......................................

AKU DAPAT DUIT ELAUNNNNN

yeahhhhhh . pitih ah pith ahh . duit aku akan banyak kembaliii .
& aku boleh kumpul duit . malas errr tengok muke cikmat bas 
esok . wakakaka . tahun ni malah doh bising bagor . nok wat perangai
molek sket . malah doh suke macam hantu . nok kawan ngan orang 
baik-baik . heeee . tadi op op op , aku kemah bilik . rajin aku op .
bia ah takdop orang tanye , aku nok kabo gop . pahtu tadi aku makang
jeput kalu base kl , kite panggil CEKODOK , sedap . jangan jealous .

aummm ..

p/s : sorry , kali ni aku cakak ganu . sape hok dok faham or ,
wat-wat faham lah ye . :)